Hírek

Építészet felsőfokon

A világ legjobb középületének választott Néprajzi Múzeum zöldtetőjét építjük

A Liget Budapest Projekt keretében megvalósuló új Néprajzi Múzeum épülete nyerte a világ legjobb középülete díjat, valamint a World’s Best Architecture kitüntetést 2020.decemberében a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi versenyén, az International Property Awardson. A világszínvonalú mezőnyből a zsűri egyhangú döntésével a magyar terv, a Napur Architect pályaműve lett a győztes, amely egy rendkívül egyedien megfogalmazott, különleges kapuként vonzza majd a látogatókat a Ligetbe. Ezzel először lett magyar középület a világ legjobbja a nemzetközi szakemberből álló zsűri döntése értelmében.

Bővebben

Zöldtetők díjazása

ArchiGreen zöldtető sikere a brit Év Tetője versenyen

Nottinghami Egyetem magyar fejlesztésű rendszerrel készült zöldtetője lett az Év Tetője verseny egyik finalistája az Egyesült Királyságban.

Az utóbbi években az építészetben is egyre inkább előtérbe kerül a fenntarthatóságra való törekvés, a csökkentett energiafogyasztású, minél kisebb CO2-kibocsátású épületek elterjedése. A legelfogadottabb környezettudatos épületminősítési rendszerek (LEED és a BREEAM) által magasan osztályozott épületek irodáit előszeretettel veszik bérbe a környezetvédelem iránt elkötelezett cégóriások, tehát az építtetőknek megéri hosszú távon a fenntarthatóságba fektetni.

Bővebben

Magánházak

Divatos hóbort vagy tudatos építkezés

Extenzív zöldtető a magánházakon

Az elmúlt két évtizedben egyre több zöldtető épült világszerte, sőt egyes helyeken kötelezővé tették az összes újonnan épülő lapostető növényesítését. Talán nem véletlenül! Hóbort? Semmiképpen! Tudatos gondolkodás, és egy kis elhivatottság a természet iránt, mely javítja közérzetünket szűkebb és tágabb viszonylatban is: ez az extenzív zöldtető.

Bővebben